Veel gestelde vragen


  • Hoe koppel ik de trapleuningen.

Bij iedere module van 60cm en 120cm zit standaard 1 schroefpen en 1 kuststof ring die je aan de buitenzijde/kopse kant in de trapleuning draait. Op deze manier koppel je eenvoudig de trapleuning tot de goede lengte.

 

  • Kan ik iedere trapleuningdrager toepassen bij deze trapleuningen.

Bij deze trapleuning is het verstandig om een trapleuningdrager toe te passen die een hol voetje heeft en waarbij de afstand tussen de 2 schroefgaatjes niet kleiner is dan 10mm.

 

  • Hoe weet ik hoeveel trapleuning onderdelen ik nodig heb.

Als je de schuine lengte meet van de trapzijkant en je meet welk deel recht loopt en je meet welk deel gebogen loopt, weet je wat je nodig hebt om de leuning samen te stellen (VOORBEELD Stel de leuning heeft 1 bocht van 120cm en een recht stuk van 160cm dan heb je nodig 1 module van 120cm niet buigbaar 1 module van 120cm buigbaar 1 module van 60cm buigbaar)

 

  • Hoe hoog moet de trapleuning gemonteerd worden.

Dat is afhankelijk hoe lang je bent maar een goede graadmeter is, voor de trap te gaan staan en de leuning moet ter hoogte van de heup worden gemonteerd je kan hiervoor wel een gemiddelde nemen voor als er ook kleinere mensen van de trap gebruik maken.

 

  • Hoe onderhoud ik de trapleuning.

De trapleuning heeft weinig onderhoud nodig, dat is ook een van de voordelen van deze trapleuning. Met een vochtige doek en een licht sopje schoonmaken is voldoende. De trapleuning niet schoonmaken met agressieve middelen, zoals een thinner, wasbenzine, of bleekmiddel. Een warm sopje is voldoende voor het weer mooi en schoonmaken.

 

  • Kan de kunststof trapleuning tegen zonlicht.

Nee de trapleuning zal door zonlicht na verloop van tijd gaan verbleken en de levensduur van het kuststof zal worden verkort.

 

  • Wat is de maximale buiging van de kunststof trapleuning.

Een radius van circa 100cm is met deze leuning te buigen. Bij extreme buiging gaat het kunststof aan de binnenzijde van de bocht ribbels vertonen. Bij te extreem buigen zal de aluminium binnen kern knikken of doen breken.

 

  • Hoeveel leuningdragers moet ik toepassen bij de buigbare delen. 

Bij de buigbare delen is de afstand tussen de dragers 60cm maximaal. Bij grotere afstand zal de leuning na verloop van tijd tussen de dragers iets vervormen door het vele keren vastpakken en kracht zetten aan de leuning.

 

  • Is de trapleuning geschikt voor buiten toepassing.

De trapleuning kan zeker wel buiten worden toegepast echter in de volle zon zal de leuning licht verkleuren. Ook zal de kwaliteit van het kunststof achteruit gaan.

 

  • Ik ben niet zo handig kan ik deze trapleuning zelf monteren?

Als je niet echt handig bent dan is het beter om dit te laten doen door een klusjesbedrijf. Maar ben je een beetje handig met de boormachine en de zaag dan is dit een klusje wat je zelf kunt uitvoeren. Als je de bestaande dragers toepast dan hoef je alleen de leuning op de goede plaats licht te buigen en op lengte te zagen. De leuning op de goede lengte zagen kan met een beugelzaagje voor ijzer.