Trapleuning in de kleur zwart voor als je op zoek bent naar een moderne look, niet schilderen deze leuning is kant en klaar

Trapleuning rechte sets


Het uitkiezen van een trapleuning met de juiste maat en kromming is meestal geen makkelijke klus. De voorgebogen houten trapleuningen zijn in veel gevallen te recht of te krom voor de trap. Daarnaast wordt dit pas duidelijk als de trapleuning eenmaal hangt, wat de keuze voor de juiste leuning ook enorm lastig maakt. Onze buigbare kunststof trapleuningen rekenen af met deze problemen door elke vorm aan te kunnen nemen. Hierdoor zijn deze buigbare sets geschikt voor iedere trap, inclusief trappen die niet langs een rechte muur lopen. Hoe dit in zijn werk gaat is in de bijgevoegde video te zien. Voor meer informatie, lees het blogartikel Waarom een buigbare trapleuning?

Onze buigbare kunststof trapleuningen maken het kiezen en monteren van de goede trapleuning makkelijker dan ooit. Houten trapleuningen die veel worden toegepast zijn namelijk meestal onbehandeld en moeten nog worden gezaagd op de juiste lengte, geschuurd worden en voorzien van een verf of een laklaagje. Doordat onze trapleuningen van kunststof zijn, kunnen ze in veel gevallen direct gemonteerd worden. Mocht er toch een stuk afgezaagd moeten worden, dan is dat met een ijzerzaag zo gebeurd en kan de dop nog steeds meteen geplaatst worden. Alle voordelen van kunststof zijn opgesomd in het artikel Kunststof trapleuningen, wat zijn de voordelen?

De producten in deze categorie worden geleverd als complete set. Dit betekent dat leuningdragers, leuningen, doppen en tussenstukken in de juiste hoeveelheid worden geleverd. De leuningdelen kunnen buigbaar of recht zijn, afhankelijk van de gekozen set. In de sets voor een enkele bocht zit één buigbaar leuningdeel, in de sets voor een dubbele bocht zitten er twee. Ook verkopen we geheel rechte sets. Zie de categorie Trapleuning Onderdelen voor de individuele onderdelen en Trapleuning Dragers voor de leuningdragers. 

Waarom de kant en klare leuningen:

  • Makkelijk te buigen in de gewenste vorm.
  • Geen onderhoud meer en eenvoudig te reinigen.
  • Niet lakken of schilderen deze leuningen zijn kant en klaar.
  • Iedere lengte is eenvoudig samen te stellen.
  • Zowel buigbare en onbuigbare modellen leverbaar.
  • Geschikt voor veel situaties waaronder vochtige ruimtes.